Obține Cetățenia Română impreună cu Programare.md - Acte Românesti!

Cetățenie romană 03.02.2020

Avantaje: 

  • Primul avantaj, cunoscut de toți încă de la momentul aderării României la UE, este posibilitatea de a călători și locui în tot spațiul Uniunii Europene. Evident, cetățenia română este cu mult mai mult decât ”o poartă” spre UE, pentru că nu poate fi ignorat aspectul spiritual și etnic al atitudinii față de România ca țară și față de cetățenie ca apartenență la un popor, însă ca avantaj – este imposibil de neglijat.
  • Următorul avantaj, în ordinea logică, este posibilitatea de a face studii la colegii şi universități în UE, cu opțiunea de a munci ulterior în spațiul UE cu drepturi egale cu cele ale cetățeanului european. România are instituții de învățământ excelente, iar legăturile cu Uniunea Europeană deschid drumuri promițătoare. Cei care cunosc limbi străine și au documentele în ordine, au opțiunea de a pleca la studii (sau lucru) peste hotarele României. 
  • Posibilitatea de a achiziționa terenuri și, de asemenea, de a înființa firme este la fel de bună, oferind spațiu pentru afirmare și creștere personală. Un alt argument favorabil este dreptul de a beneficia de alocații și îndemnizații pentru copiii minori, precum și de pensii (dacă persoana a muncit legal pe teritoriul UE).
  • Din aceeași categorie face parte dreptul de a beneficia de asigurare medicală și socială. Cetățenii României au opțiunea de înregistrare a automobilului cu obținerea Permisului de Conducere European, precum și a întocmirii cartelei tahografice. În lipsa acestor opțiuni, pentru a circula în spațiul european ar fi nevoie de o serie de documente oarecum costisitoare și nu atât de rapid de obținut. Drepturi greu de ignorat sunt și cele legate de aspectul votului, precum și dreptul de a alege reprezentanții Consiliului European și de a fi ales în Consiliul European.

Compania Programare.md - Acte Românesti te ajută să pregătesti dosarul pentru Cetățenie Română in doar ✅ 5 zile!

✅ Dacă ai depus dosarul si vreai să cunosti la ce etapă este sună 069106056!